voetbalzone

Engeland krijgt te maken met ‘het Beest’: ‘Mijn stijl past hier erg goed’

Thijs Post28 jul 2013, 16:25
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2013, 16:25
Advertentie

Manuel Pellegrini heeft komend seizoen heel wat te kiezen bij Manchester City. In de aanvalslinie kan de oefenmeester bijvoorbeeld kiezen tussen Sergio Agüero, Stevan Jovetic, Edin Dzeko en Álvaro Negredo. Laatstgenoemde werd voor een bedrag van circa 25 miljoen euro overgenomen van Sevilla. De Engelse voetbalfans mogen zich opmaken voor flinke gevechten in het strafschopgebied: de bijnaam van Negredo is het Beest.

/

“Ik moet altijd lachen als ze me het Beest noemen”, zegt Negredo in gesprek met the Guardian. “Mijn teamgenoten noemden me zo en het werd zo populair, dat de media het ook gingen gebruiken. Ik denk inderdaad dat ik een sterke speler ben die kan knokken en die het fysieke niet schuwt. Mijn stijl past goed bij Engeland, maar ik ben van mening dat ik ook een prima techniek heb.”

De concurrentie bij the Citizens is enorm, maar dat vindt Negredo geen probleem. “Toen ik van mijn zaakwaarnemer hoorde van de interesse van Manchester City was ik vereerd. Het is een geweldige club die ieder jaar voor de prijzen speelt. Ik mag in de Champions League spelen en ik krijg de door mij gewenste ervaring in de Premier League. De concurrentie is niet erg. De strijd met Dzeko, Agüero en Jovetic zal de club helpen om te slagen.”

Bezig met laden …