voetbalzone

Engeland likt de wonden: ‘Deze bittere pil moeten we doorslikken’

Erik van Dam11 jun 2016, 23:53
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2016, 23:53
Advertentie

Engeland leek zaterdagavond eindelijk op weg naar een overwinning in zijn eerste EK-wedstrijd, maar net als in de acht voorgaande edities lukte het ook nu weer niet. Na een fraaie vrije trap van Eric Dier in minuut 73 kopte Valeri Berezutskiy in de 92ste minuut toch nog de 1-1 tegen de touwen. Bondscoach Roy Hodgson vond het een fikse teleurstelling, maar was toch trots op zijn spelers.

/

“Als je de wedstrijd domineert zoals wij dat deden en speelt zoals wij dat deden, en dan toch nog in blessuretijd de gelijkmaker om je oren krijgt, dan voelt het altijd meer als een nederlaag dan als een gelijkspel”, sprak Hodgson aan ITV. “Maar er was veel goed aan onze presentatie vanavond. We moeten deze teleurstelling aanvaarden, verwerken en weer door. Toch ben ik over een heleboel dingen erg tevreden.”

“Ik kan niets verkeerds zeggen over de manier waarop mijn spelers het gedaan hebben. We ruimden goed op, we zetten goed druk, maar de voorzet van Rusland was erg goed en de kopbal ook. Het was gewoon een ontzettend goed moment van hun kant”, sipte Hodgson. “Het was een bittere pil dat het nog 1-1 werd. Maar als wij die pil kunnen doorslikken en er moed uit halen, dan ben ik heel hoopvol dat de pech van vanavond ons niet nog eens overkomt.”

Bezig met laden …