voetbalzone

‘Engeland moet het volgende WK winnen, met zes spelers van Arsenal’

Gijs Freriks01 aug 2014, 19:20
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2014, 19:20
Advertentie

De vier zomeraanwinsten Mathieu Debuchy, Calum Chambers, Alexis Sánchez en David Ospina zijn met Arsenal gearriveerd in Oostenrijk, waar men een vierdaags trainingskamp belegt. Manager Arsène Wenger spreekt zich op de officiële website van the Gunners uit over de aankopen en roemt ten eerste Chambers.

voetbalzone

De negentienjarige rechtervleugelverdediger kwam voor een maximumbedrag van twintig miljoen euro over van Southampton en Wenger is erg gecharmeerd van de Engelsman: “I like the player. Ik ben onder de indruk van zijn kwaliteiten en hij is bovendien een jong talent. Hij is een Engelsman en hopelijk krijgt hij in de toekomst een uitnodiging voor de nationale ploeg”, zegt de Franse trainer.

“Want we hebben op de laatste twee WK’s gezien dat Spanje het toernooi met zes spelers van Barcelona won en op het afgelopen WK won Duitsland met zes spelers van Bayern München. Ik hoop dat Engeland de volgende keer wint, met zes spelers van Arsenal”, knipoogt Wenger, die zich ook uitlaat over Ospina. De Colombiaan kwam over van Olympique Nice. “Hij is intelligent, snel en heeft laten zien dat hij weinig moeite heeft om zich elders aan te passen.”

voetbalzone

“Hij is op jonge leeftijd naar Frankrijk gekomen en heeft de plek tussen de palen bij de nationale ploeg veroverd. Hij wordt in Frankrijk gezien als een geweldige professional, daarom hebben we hem gecontracteerd. Ik hoop dat hij in de toekomst zijn kwaliteiten kan laten zien”, besluit Wenger. Ospina kan na het trainingskamp overigens nog niet meedoen op de Emirates Cup, waarin Arsenal het opneemt tegen Benfica en AS Monaco. De keeper heeft last van een spierblessure.

Sánchez is de grootste aankoop van Arsenal deze zomer. De Chileense aanvaller kostte naar verluidt 37 miljoen euro en Wenger zegt Zuid-Amerikaanse spelers te waarderen: “Op sommige posities zijn de Zuid-Amerikanen gewoon beter dan Europeanen, bijvoorbeeld de spitspositie. De wereldspitsen lopen tegenwoordig in Zuid-Amerika rond, net als centrumverdedigers.”

Bezig met laden …