voetbalzone

Engeland morst punten in Warschau na blunder Hart

Erik van Dam17 okt 2012, 19:00
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2012, 19:00
Advertentie

De kwalificatiewedstrijd tussen Polen en Engeland ging dinsdagavond niet door vanwege de zware regenval, maar werd woensdagavond toch nog afgewerkt. In Warschau werden de punten gedeeld en daar mochten de bezoekers uit Groot-Brittannië het meest blij mee zijn. Het gastland was de betere partij, maar door treffers van Wayne Rooney en Kamil Glik bleef het 1-1. Engeland blijft aan kop in Groep H van de kwalificatiecyclus voor het WK in Brazilië.

/

Engeland balde de vuisten met het punt. Toch begon de ploeg van Roy Hodgson beter aan de wedstrijd. The Three Lions controleerden het treffen in het Nationaal Stadion, maar de eerste grote kans was voor Polen. Kamil Grosicki schoot na een voorzet over de bal heen en hierna claimden de Midden-Europeanen, die sinds 1973 nooit meer wonnen van Engeland, tevergeefs een strafschop. Het duel golfde hierna op en neer en de supporters die dinsdag nog teleurgesteld werden, kregen waar voor hun geld.

Engeland nam na een halfuur de leiding. De bezoekers herwonnen de bal driemaal en verdienden zo een hoekschop. Steven Gerrard schilderde de bal op het hoofd van Rooney, die via zijn schouder de verre hoek vond: 0-1. Het betekende alweer de 24ste interlandgoal van Rooney in competitieve wedstrijden; recordhouder Michael Owen scoorde twee keer vaker. Engeland ging rusten met een minimale voorsprong en had het geluk duidelijk aan de zijde. Jakub Wawrzyniak en Grosicki schoten naast, terwijl het een aantal keer paniek was in het Engelse strafschopgebied.

/

Na de pauze begon Engeland opnieuw met een hachelijk moment. Phil Jagielka werkte een voorzet niet weg en Glen Johnson voorkwam ternauwernood dat Pawel Wszolek kon scoren. Polen was veel sterker en voerde de druk op het doel van Joe Hart verder op. De keeper capituleerde uiteindelijk twintig minuten voor tijd; hij zat mis bij een hoekschop en Glik kopte raak: 1-1. In het laatste kwartier herpakte Engeland zich, maar een zege kon er niet meer uit worden gesleept. Wel blijven de Britten met acht punten koploper in Groep H.

Bezig met laden …