Engeland ontvlucht Oekraïne met punt en houdt het spannend

Gijs Freriks10 sep 2013, 22:38
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2013, 22:38

Engeland moet nog wachten met het boeken van een hotel in Brazilië. The Three Lions dinsdag hun handen vol aan Oekraïne en sleepten uiteindelijk een tevredenstellend doelpuntloos gelijkspel (0-0) uit het vuur. De ploeg van Roy Hodgson gaat met zestien punten aan kop in Groep H en de verschillen zijn erg klein. Montenegro en Oekraïne hebben slechts één punt minder. De Britten spelen volgende maand tegen Montenegro en Polen.

/

De bezoekers konden in Kiev zeker leven met een punt, want met name in de beginfase werd de afweer belegerd door het thuisland. Oekraïne dreigde met de vleugelspelers Evgen Konoplyanka en Andriy Yarmolenko en kreeg na tien minuten twee kansen om op voorsprong te komen; Artem Fedetsky was na voorzetten echter niet zorgvuldig genoeg. Engeland was in het eerste kwartier helemaal nergens, maar kreeg hierna wat meer grip, mede doordat Oekraïne het tempo verlaagde. Behoudens een kans voor Theo Walcott konden de gasten nauwelijks iets creëren, al stond daar ondanks veel dreiging ook weinig van Oekraïne tegenover.

Net als in de eerste, begon Oekraïne met overtuiging aan de tweede helft. Het gevaar kwam wederom via de vleugels. Steven Gerrard moest na een voorzet ingrijpen, anders had Oleg Gusev de bal binnen kunnen schieten. De open en op en neer golvende wedstrijd was voor het publiek in het Olimpiyskiy Stadion heerlijk om naar te kijken. De thuisfans hoopten logischerwijs nog wel op een goal van Oekraïne en die leek in de laatste twintig minuten nog te vallen, maar Konoplyanka schoot naast en Fedetsky kopte op Joe Hart. Doordat Walcott en Frank Lampard, die zijn honderdste interland speelde, ook misten, bleef het 0-0 in Kiev.