Engeland stelt opnieuw teleur, Uruguay schakelt Nieuw-Zeeland uit

Bart Kruyt26 jun 2013, 19:10
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2013, 19:10

Engeland heeft vooralsnog niet kunnen overtuigen op het WK voor spelers onder de 20 jaar. De eilandbewoners begonnen het toernooi met een teleurstellend gelijkspel tegen Irak en kwamen woensdagavond ook tegen Chili niet verder dan een punt: 1-1. Engeland is daardoor allesbehalve verzekerd van een plek in de volgende ronde. In Groep F herstelde Uruguay van de nederlaag die het op de openingsdag leed tegen Kroatië, door met 2-0 te winnen van Nieuw-Zeeland.

Chili - Engeland 1-1
Engeland heeft al liefst vijftien wedstrijden op rij niet meer gewonnen op het WK Onder-20, een record, en kon woensdagavond geen einde maken aan die slechte reeks. The Three Lions begonnen nog wel goed aan het duel, maar een klein kwartier voor rust kwam Chili op voorsprong dankzij een benutte penalty van Nicolas Castillo, die mocht aanleggen na een overtreding van Daniel Potts op Angelo Henriquez. Engeland gaf zich echter niet zomaar gewonnen en vocht zich in de tweede helft terug tot 1-1, toen Ross Barkley Harry Kane vond en de spits van Tottenham Hotspur geen fout maakte in de afronding. Dat betekende het slotakkoord en Engeland heeft nu twee punten; twee minder dan koploper Chili, maar een meer dan Irak en twee meer dan Egypte. Deze ploegen hebben nog wel een duel tegoed.

Uruguay - Nieuw-Zeeland 2-0
Uruguay doet weer helemaal mee in de strijd om een ticket voor de volgende ronde, dankzij een 2-0 overwinning op het nu uitgeschakelde Nieuw-Zeeland. De twee ploegen kwamen elkaar twee jaar geleden ook al tegen in Colombia, en toen werd het 1-1, maar woensdagavond zorgden Giorgian De Arrascaeta en Nicolas Lopez ervoor dat Uruguay er met de drie punten vandoor ging. Eerstgenoemde schoot een vrije trap tegen de touwen, terwijl Lopez scoorde na goed voorbereidend werk van Felipe Avenatti. Uruguay heeft nu drie punten in Groep F: evenveel als Kroatië en Oezbekistan, die later deze avond nog tegenover elkaar staan.