Engeland verliest van Egypte op WK Onder-20 en mag weer naar huis

Erik van Dam29 jun 2013, 22:15
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2013, 22:15

Engeland wordt in grote toernooien vaak vroeg uitgeschakeld en ook tijdens het WK Onder-20 was het zaterdag weer ‘raak’. De ploeg van Peter Taylor ging in Bursa met 2-0 onderuit tegen de talenten van Egypte en eindigt in Groep E als laatste. Irak en Chili moesten uitmaken wie als groepswinnaar door zou gaan naar de achtste finale en het land uit het Midden-Oosten won met 2-1 en werd zo de groepswinnaar.

/

Egypte - Engeland 2-0
De jonge Three Lions kwamen sinds 1993 al niet verder dan de eerste knock-outronde van het WK Onder-20 en in Turkije lukte het opnieuw niet. Engeland, dat de eerste twee groepswedstrijden gelijk speelde, domineerde overigens wel in grote delen van de wedstrijd. In de eerste minuut kregen de Britten al een goede kans, maar Harry Kane kopte naast. Het balbezit was voor de Egyptenaren, maar de betere mogelijkheden duidelijk voor Engeland. Zo moest doelman Awad Mossad ook handelend optreden op een volley van Ross Barkley. In de tweede helft was Egypte meer op de vijandelijke helft te vinden.

De nummer drie van het WK in 2011 moesten echter wel oppassen voor de counters van Engeland. Na een uitbraak versierde Alex Pritchard een vrije trap en Eric Dier trapte die op de lat. De Afrikanen kwamen hierna wat meer tot leven en namen tien minuten voor tijd zelfs de voorsprong in het Bursa Atatürkstadion door een prachtig krullend schot van middenvelder Trezeguet. Kane kreeg vier minuten voor tijd dé kans op de 1-1, maar hij kopte op de keeper en knalde de rebound over. In de slotseconde bepaalde Ahmed Hassan de eindstand op 2-0. Net als de Engelse ploeg op het EK Onder-21 verlaat Engeland nu het toernooi zonder zege.

Irak - Chili 2-1
Irak plaatste zich toch wel verrassend als groepswinnaar voor de volgende ronde. De Jonge Leeuwen van Mesopotamië namen in Antalya al na een kwartier de leiding door een treffer van Mahdi Kamil, die van dichtbij kon binnen tikken: 1-0. De Chilenen waren echter de betere partij en kregen enkele goede kansen, voordat Felipe Mora na een klein halfuur voor de gelijkmaker zorgde. Irak ging er echter met de volle buit vandoor. Halverwege de tweede helft knalde Saif Salman via een Chileens been de 2-1 binnen. Irak treft nu Paraguay, terwijl nummer twee Chili het opneemt tegen Kroatië