voetbalzone

Engeland wijst bijzondere aanvoerder aan voor duel met Ierland

Erik van Dam28 mei 2013, 18:54
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2013, 18:54
Advertentie
/

Ashley Cole zal woensdagavond voor het eerst in zijn interlandloopbaan de aanvoerdersband van het Engelse nationale team dragen. De linksback is die eer toebedeeld omdat hij eerder dit jaar zijn honderdste interland speelde. De ontmoeting met Ierland van woensdag is alweer nummer 102 in de carrière van Cole.

Bondscoach Roy Hodgson bevestigt dinsdag, één dag voor de wedstrijd, dat Cole zijn teamgenoten voor zal gaan het veld op. De vaste aanvoerder van Engeland is Steven Gerrard en diens vervanger is Frank Lampard. Omdat Cole in februari echter jubileerde tegen Brazilië, zal hij nu aanvoerder zijn. “Frank en ik hebben het erover gehad en Frank is blij om het Ashley te laten doen”, zegt Hodgson.

Cole debuteerde in maart 2001 voor the Three Lions en verdween nooit meer uit het elftal. Het wordt de eerste keer dat hij de band vanaf de start zal dragen; hij was al wel eens captain als de eerste aanvoerder(s) gewisseld werd(en). Billy Wright en Bobby Moore zijn recordhouder qua aanvoerdersbanden: zij mochten Engeland allebei negentig keer voorgaan het veld op.

Bezig met laden …