voetbalzone

Engels international blij: ‘Bij Southampton en onder Koeman vond ik het’

Erik van Dam16 nov 2015, 11:22
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2015, 11:22
Advertentie

Ryan Bertrand probeerde een aantal jaren door te breken bij Chelsea, maar slaagde daar niet in. De concurrentie was veel te groot en daarom verhuurde de club hem aan lager aangeslagen verenigingen als Bournemouth, Oldham Athletic, Norwich City, Reading en Nottingham Forest. Vorig jaar zomer trok Bertrand naar Southampton en van die beslissing heeft hij geen seconde spijt gehad.

voetbalzone

Bertrand speelde in zijn eerste jaar vrijwel alles en in februari besloot Southampton zijn overstap definitief te beklinken voor een transfersom van naar schatting 17,7 miljoen euro. The Saints zijn heel blij met hun vaste linksachter en Bertrand heeft het ook goed naar zijn zin in St Mary’s Stadium. Toen hij nog speler was van Chelsea debuteerde hij al bij Engeland, maar pas dit jaar is hij echt vast in beeld gekomen.

Door de blessure van Luke Shaw heeft Bertrand goede papieren om mee te gaan naar het EK 2016 in Frankrijk en dat vindt hij fantastisch. “De overstap naar Southampton heeft een enorme rol gespeeld”, geeft hij toe. “Ik zei al vanaf het begin dat ik gewoon een vaste plek nodig had, een goede basis: daar ben ik naar op zoek gegaan. En bij Southampton, onder Ronald Koeman als coach, heb ik het gevonden”, aldus Bertrand.

“Hij heeft mij echt mezelf laten zijn en me mijn eigen spel laten spelen. Ik kan mijn stempel op wedstrijden drukken, in plaats van alleen maar mee te doen. Ik moet er hard voor blijven werken, dat sowieso, maar ik wil gewoon zo door blijven gaan. Elke competitiewedstrijd, elke vriendschappelijke wedstrijd. Er komen straks weer grote wedstrijden aan en daarin wil ik consistent zijn”, aldus de 26-jarige Bertrand. Hij deed drie dagen geleden van begin tot eind mee in het oefenduel met Spanje (2-0 verlies).

Bezig met laden …