voetbalzone

Engels international James sluit loopbaan af bij Bristol City

Bart Kruyt30 jul 2010, 16:04
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2010, 16:04
Advertentie

David James had de kans om op het hoogste niveau actief te blijven, maar speelt volgend seizoen in de Championship. De ervaren keeper blijft echter niet bij Portsmouth, waarmee hij in het afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League, maar heeft een contract bij Bristol City van een handtekening voorzien. Na de medische keuring heeft hij voor één jaar getekend.

/

De 39-jarige James, die dit weekend veertig jaar oud wordt, kon na de degradatie van Portsmouth transfervrij vertrekken en heeft besloten om nog een laatste uitdaging aan zijn imposante loopbaan toe te voegen. De keeper werd ook genoemd bij Celtic, Fulham Sunderland en zelfs Chelsea (bij laatstgenoemde club zou hij tweede keeper moeten worden), maar tekende vrijdag bij Bristol.

Voor James betekent dit de zevende club in zijn carrière. De 53-voudig international, afgelopen zomer nog actief op het WK in Zuid-Afrika, begon in 1990 bij Watford en vertrok na vier jaar naar Liverpool. James bleef zeven jaar op Anfield en stond vervolgens nog bij Aston Villa, West Ham United, Manchester City en Portsmouth op de loonlijst. Voor laatstgenoemde club speelde hij vorig jaar nog 25 competitieduels.

Bezig met laden …