voetbalzone

Engels international leeft op: ‘Onder hem verloor ik mijn identiteit’

Gijs Freriks01 nov 2016, 14:40
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2016, 14:40
Advertentie

Raheem Sterling vindt het een genot om te werken onder Josep Guardiola. In gesprek met de BBC vertelt de vleugelaanvaller van Manchester City dat hij zich goed voelt onder de vleugels van de Spanjaard. "Ik voel veel vrijheid en ik kan mijn spel ook beter spelen dan onder Manuel Pellegrini. Ik heb er echt plezier in."

/

In 2015 verruilde de 21-jarige Engelsman Liverpool voor Manchester City. Ondanks dat hij in 31 wedstrijden toch nog zes keer scoorde, werd het niet écht zijn jaar. Volgens Sterling lag dat voor een belangrijk deel aan de spelopvatting van de vorige coach. “Op de training oefenden we veel op bijvoorbeeld twee keer raken, maar daardoor vergat ik waar mijn kwaliteiten lagen en hoe ik moest spelen. Ik verloor mijn voetbalidentiteit.”

Dit seizoen gaat het echter beter met Sterling; in de eerste vijftien wedstrijden trof hij al vijf keer raak. Volgens Sterling heeft dat vooral te maken met het vertrouwen dat hij krijgt van Guardiola. “Ik leer nu een mix te vinden tussen het maken van mijn acties en het twee keer raken. Ik voel meer vrijheid en ik krijg nu ook vaker de kans om mijn acties te maken. Ik heb er weer plezier in!”

Bezig met laden …