voetbalzone

Engels talent laat zich nu niet tegenhouden door Van Gaal: 28 dagen verhuur

Thijs Post01 jan 2016, 14:31
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2016, 14:31
Advertentie

Manchester United heeft keeper Sam Johnstone op huurbasis laten vertrekken naar Preston North End, zo melden beide clubs via de officiële kanalen. De 22-jarige Johnstone heeft rugnummer 1 gekregen en hij treedt bij Preston in de voetsporen van Jordan Pickford, die door Sunderland is teruggeroepen van een verhuur.

Voor de in Preston geboren Johnstone is het niet de eerste keer dat hij zich laat verhuren aan Preston North End. Tussen januari 2015 en juli 2015 was hij ook bij de club actief. Nu heeft hij voor 28 dagen getekend en in alle competities speelt de club in die periode 6 wedstrijden in alle competities.

Onlangs schemerde nog door dat de 22-jarige Johnstone ruzie zou hebben van Manchester United-manager Louis van Gaal. Johnstone vroeg door de concurrentie van onder anderen David de Gea en Sergio Romero om een verhuur, maar daar wilde Van Gaal niet aan meewerken. “Een voorbeeld van een Engels talent dat wordt tegengehouden door Van Gaal”, zei zaakwaarnemer Jordan Segal van Impact Sports destijds.

Bezig met laden …