voetbalzone

Engelse bond praat ook met tweede kandidaat over opvolging Hodgson

Robin Bruggeman19 jul 2016, 14:28
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2016, 14:28
Advertentie

Sam Allardyce lijkt de belangrijkste kandidaat om Roy Hodgson op te volgen als bondscoach van Engeland, maar de FA heeft besloten zijn kansen te spreiden. Hull City heeft namelijk bevestigd dat coach Steve Bruce informele gesprekken heeft gehad met een panel bestaande uit voorzitter Martin Glenn, technisch directeur Dan Ashworth en bestuurslid David Gill.

/

Bruce noemde het eerder al bijzonder vleiend dat hij genoemd werd voor de rol: “Er is niemand meer patriottistisch dan ik. Het is een eer dat ik één van de kandidaten zou zijn. Het coachen van je land is het hoogste dat je kunt bereiken, welke baan in deze wereld is nog groter dan dat?”, vertelde hij toen aan de BBC. Hull hoopt dat er snel duidelijkheid komt: “We hopen dat de bond zijn zaken snel afhandelt, om verdere speculatie rond Steve te voorkomen in de aanloop naar een zeer belangrijk seizoen voor de club.”

Bruce was het afgelopen seizoen verantwoordelijk voor de terugkeer van the Tigers in de Premier League na de degradatie in 2015. Naast de voormalig aanvoerder van Manchester United en Allardyce worden Eddie Howe en Jürgen Klinsmann overigens ook genoemd als mogelijke kandidaten.

Bezig met laden …