voetbalzone

Engelse bond zegt vertrouwen in Pearce op na desastreus jeugd-EK

Matthijs van Laar18 jun 2013, 16:16
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2013, 16:16
Advertentie

Stuart Pearce is bondscoach van Jong Engeland af. De oefenmeester kreeg dinsdag van de Engelse voetbalbond (FA) te horen dat zijn aflopende contract niet zal worden verlengd. Die beslissing vloeit grotendeels voort uit het bijzonder teleurstellend verlopen EK voor spelers onder 21 jaar. Jong Engeland verloor alle drie de groepsduels en verdween zo roemloos van het Europese hoofdpodium.

/

Pearce was sinds 2007 in dienst van Engelse bond. In die periode leidde hij the Young Lions naar vier EK’s, met wisselende resultaten. “Niemand kan vraagtekens zetten bij zijn toewijding gedurende de afgelopen zes jaar”, stelt FA-voorzitter David Bernstein in een officiële verklaring. “Hij heeft het extreem goed gedaan in de kwalificatiecycli voor de toernooien, maar na twee teleurstellend verlopen EK’s achten wij de tijd rijp voor een verandering.”

Voorlopig lijkt de FA echter niet met een vervanger voor Pearce op de proppen te zullen komen. Bernstein laat tevens weten dat de bond niet over één nacht ijs wenst te gaan bij het aanstellen van een opvolger. “Het is van belang dat we onze opties afwegen alvorens we een besluit nemen”, geeft hij te kennen. Jong Engeland ging op het EK, waarvan de finale dinsdagavond plaatsheeft, onderuit tegen Jong Italië (1-0), Jong Noorwegen (3-1) en Jong Israël (1-0).

Bezig met laden …