voetbalzone

Engelse clubs staan te dringen voor verhuurde Willem II'ers

Bart Kruyt17 mrt 2015, 13:46
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2015, 13:46
Advertentie

Kevin Brands en Justin Mathieu worden dit seizoen door Willem II verhuurd aan FC Volendam en FC Oss, maar het is nog maar de vraag of zij nog terugkeren naar Tilburg. De aanvallers zijn in de Jupiler League opgevallen bij scouts uit Engeland en vooral voor de trefzekere Brands is de belangstelling concreet, zo heeft Voetbal International begrepen.

voetbalzone

De 26-jarige Brands heeft in het shirt van Volendam al 19 keer gescoord en staat daarmee derde op de topscorerslijst in de Jupiler League. Meerdere clubs uit de League One, het derde Engelse niveau, volgen hem met veel interesse: koploper Bristol City, Sheffield United (vijfde), Doncaster Rovers (tiende) en Scunthorpe United (zeventiende) liggen op de loer. Bij laatstgenoemde club zou Brands kunnen gaan samenspelen met voormalig FC Oss-topscorer Kevin van Veen.

Brands heeft een aflopend contract bij Willem II, maar dat geldt niet voor de achttienjarige Mathieu, die nog tot de zomer van 2016 vast ligt in Tilburg. De vleugelaanvaller wordt gevolgd door clubs uit de Championship, het tweede niveau: het zou gaan om Middlesbrough, Norwich City, Sheffield Wednesday en Fulham, de nummer drie, vijf, elf en twintig van de ranglijst.

Bezig met laden …