voetbalzone

Engelse deskundige: 'Juninho beste vrije trappennemer aller tijden'

Erik van Dam06 jul 2011, 12:33
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2011, 12:33
Advertentie

Van tijd tot tijd haalt Juninho de headlines met een nieuwe fraaie vrije trap. De 36-jarige Braziliaan maakte jarenlang furore op de Europese velden bij Olympique Lyon; drie maanden geleden verbond hij zich voor een minimumsalaris aan oude liefde Vasco da Gama. Een Engelse deskundige heeft Juninho nu aangewezen als de allerbeste vrije trappennemer aller tijden.

/

Volgens Dr. Ken Bray van de Universiteit van Bath in Engeland is Juninho de meest veelzijdige en daardoor de beste vrije trappennemer ooit. De Engelsman schreef het boek How to Score: Science and Beautiful Game en verdiepte zich in het geheim achter het scoren uit directe vrije trappen. Het Braziliaanse Globo vroeg Bray of hij de beste kon aanwijzen en de deskundige antwoordde met de naam van Juninho, meldt Sport1.

“Drie technieken worden gebruikt bij het nemen van vrije trappen in het moderne voetbal. Dat zijn die met sidespin, topspin en de knuckleball”, doceerde Bray. “Ik durf te zeggen dat Juninho de allerbeste vrije trappen-nemer is aller tijden. Hij beheerst en gebruikt alle technieken. Je hebt spelers als David Beckham (sidespin-expert) en Cristiano Ronaldo (knuckleball) die één techniek uitstekend beheersen en gebruiken.”

“Maar niemand kan aan de technische vaardigheden van Juninho tippen”, benadrukt Bray. In zijn jaren als speler van Lyon maakte Juninho honderd doelpunten, waarvan 44 uit een directe vrije trap. Toen hij medio 2009 naar Qatar vertrok, bleef hij zijn kunstjes altijd herhalen. Deze week wacht hem zijn rentree bij Vasco da Gama.

Bezig met laden …