voetbalzone

Engelse krant pakt Hodgson aan om opvallende keuze voor boottrip

Erik van Dam28 jun 2016, 23:44
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2016, 23:44
Advertentie

Engeland werd maandagavond geëlimineerd door IJsland op het EK 2016. De Engelsen pakten nog wel een snelle 1-0 voorsprong, maar nog voor rust herstelde IJsland de boel en nam het zelf met 1-2 de leiding: dat was uiteindelijk ook de eindstand. In de zoektocht naar antwoorden schrijft de Daily Mirror nu dat Roy Hodgson zeker wel iets te verwijten valt betreffende de fatale wedstrijd.

/

Vijf dagen vóór de ontmoeting tussen Engeland en IJsland speelde IJsland in het Stade de France zijn laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk. Bondscoach Hodgson ging echter niet naar dat duel kijken, al wist hij toen al dat IJsland in potentie de tegenstander van Engeland kon worden in de achtste finales. Hij verkoos een boottocht op de rivier de Seine boven het bezoek van de wedstrijd van IJsland in dezelfde stad.

“Roy Hodgson gedroeg zich als een willekeurige toerist door een luxueuze boottocht te maken. Hij en zijn assistent Ray Lewington genoten van de aanblik van de Eiffeltoren op een mooie, warme dag in Parijs. Leuk allemaal, maar elders in de stad speelde IJsland, dat als potentië tegenstander van Engeland gold. Hun wedstrijd tegen Oostenrijk werd uitgezonden in het hotel en Hodgson was op tijd terug om ‘m te zien. Maar dat is echt niet hetzelfde”, beklaagt de Engelse tabloid zich.

“Helaas vat dit het EK 2016 van Hodgson wel samen. Het is een komische aaneenschakeling van fouten die resulteerden in Engeland meest vernederende resultaat ooit. En dat met een man aan het roer die twee jaar geleden het meest rampzalige WK ooit voor Engeland meemaakte”, verzucht de krant.

Bezig met laden …