voetbalzone

Engelse media begrijpen niet wat Coyle in grond stopte voor begin duel

Erik van Dam13 dec 2010, 16:11
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2010, 16:11
Advertentie

In Engeland vraagt men zich af waarom Owen Coyle voor aanvang van de wedstrijd tussen Bolton Wanderers en Blackburn Rovers iets in de grond stopte, en wat hij überhaupt bij zich had. De manager van The Trotters liep nog voor er een minuut gespeeld was naar beide doelen toe, om er een kuiltje te maken in het gras. Vervolgens stopte hij er iets in en dekte hij het weer toe.

Mogelijk ging het om zendertjes voor een registratie van bepaalde actie voor beide doelen, maar bevestigd is dat vermoeden niet. Engelse analytici van Sky Sports gaven bij de beelden aan dat het wellicht om bijgeloof gaat, maar niet eerder werd geregistreerd dat Coyle voor de aftrap van wedstrijden in het Reebok Stadium iets begroef bij beide doelen.

Mocht het om een gelukstalisman gaan, dan heeft de manager succes gehad met zijn actie. Bolton sloot de wedstrijd namelijk met een 2-1 zege af. Fabrice Muamba ('65) en Mame Biram Diouf ('87) leken voor een puntendeling te gaan zorgen, totdat Stuart Holden twee minuten voor het einde nog eens scoorde. Bolton staat daardoor nog steeds op een knappe zesde plaats.

Bekijk hier de beelden van Owen Coyle:

Bezig met laden …