voetbalzone

Engelse media smullen: ‘Teamgenoten kiezen kant tussen Sancho en Ten Hag’

Wessel Antes19 okt 2023, 12:30
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:12
Advertentie

De teamgenoten van Jadon Sancho zijn van mening dat de 23-jarige aanvaller zijn excuses moet aanbieden aan manager Erik ten Hag. Met dat nieuws over Manchester United pakken de Engelse media, waaronder The Guardian, donderdag uit. Volgens het lokale Manchester Evening News staan zelfs Sancho’s beste vrienden bij United achter Ten Hag.

Sancho is al even uit beeld bij United. De Engelsman ligt al geruime tijd overhoop met Ten Hag. De vleugelspits werd in september vanwege tegenvallende prestaties op de training buiten de selectie van United gehouden door Ten Hag, waarna Sancho op sociale media openlijk kritiek uitte op de manager. Sindsdien is de buitenspeler persona non grata in Manchester.

Op 26 augustus speelde Sancho zijn laatste wedstrijd voor the Red Devils, toen het elftal van Ten Hag met 3-2 won van Nottingham Forest. Zolang de aanvaller weigert zijn excuses aan te bieden zal de situatie ook niet veranderen. Dat eerste wil de aanvaller tot op heden niet doen. Vorige week meldde journalist Jacque Talbot dat Sancho verbolgen is, daar de flankspeler ervan is overtuigd dat Ten Hag zijn miljoenenaankoop Antony als ‘lievelingetje’ beschouwt.

De Braziliaanse aanvaller, waar de coach ook al mee samenwerkte bij Ajax, krijgt volgens Sancho steevast de voorkeur, ongeacht hoe goed Antony speelt of hoeveel fouten hij maakt. De transfer van de linkspoot naar United zou dan ook het startschot van het conflict tussen Sancho en Ten Hag zijn geweest.

Ondertussen zou Sancho nog altijd niet fit zijn. Bij United vraagt men zich af hoeveel de rechtspoot eraan doet om terug te keren in de selectie van Ten Hag. Volgens The Guardian zijn nu ook Sancho’s teamgenoten klaar met zijn houding. De Manchester Evening News weet toe te voegen dat zijn beste vrienden bij United hem adviseren om vrede te stichten met Ten Hag.

Bij United houdt men momenteel rekening met een vertrek van Sancho tijdens de winterse transferperiode. Afgelopen zomer was hij al dicht bij een uittocht op Old Trafford. Sancho stond in de belangstelling van een of meerdere clubs uit Saudi-Arabië, maar de interesse kwam te laat op gang om een deal rond te krijgen.

Volgens ESPN wil Borussia Dortmund oudgediende Sancho uit zijn lijden verlossen. De Engelsman ligt bij United nog tot medio 2026 vast, waardoor de Duitse club in eerste instantie meer ziet in een huurdeal. Eerder werden ook Barcelona en Juventus genoemd als kandidaten om Sancho te huren, maar rondom die clubs is het inmiddels angstvallig stil.

Bezig met laden …