voetbalzone

Engelsen kiezen Liverpool-middenvelders als beste internationals uit 2012

Bart Kruyt03 feb 2013, 22:25
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2013, 22:25
Advertentie

Steven Gerrard maakte zondagmiddag een fraaie treffer tegen Manchester City en heeft niet lang hierna een persoonlijke prijs aan zijn palmares kunnen toevoegen. De middenvelder van Liverpool werd voor de tweede keer in zijn loopbaan gekozen tot Beste speler van het jaar van de Engelse nationale ploeg. Gerrard mocht die trofee in 2007 ook al in ontvangst nemen.

/

Supporters konden op de website van de Engelse voetbalbond FA stemmen op hun favoriete international uit het jaar 2012 en veertig procent van de stemmen ging naar Gerrard. Stevie G was aanvoerder van de Engelse ploeg die onder Roy Hodgson de kwartfinale van het EK bereikte en speelde onlangs zijn honderdste interland. Woensdag neemt de 32-jarige Gerrard het met Engeland op tegen Brazilië.

In de verkiezing eindigde Danny Welbeck van Manchester United als tweede, terwijl Ashley Cole van Chelsea het brons pakte. Overigens viel ook Gerrards ploeggenoot bij Liverpool Jordan Henderson in de prijzen: de middenvelder werd gekozen tot Beste speler van het jaar bij Jong Engeland. Henderson kreeg 36 procent van de stemmen en bleef Martin Kelly (Liverpool) en Wilfried Zaha (Crystal Palace) voor.

Bezig met laden …