voetbalzone

'Engelsen stellen door blessure overnamepoging voor PSV'er uit'

Matthijs van Laar05 jan 2016, 09:10
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2016, 09:10
Advertentie
voetbalzone

Newcastle United is zeer gecharmeerd van Jetro Willems, maar de club zal deze maand geen actie ondernemen. De linksback is al bijna een half jaar herstellende van een knieblessure en heeft daardoor een forse trainingsachterstand opgelopen. The Chronicle meldt dat de club van manager Steve McClaren waarschijnlijk niet voor komende zomer een bod uitbrengt.

Newcastle’s hoofdscout Graham Carr zou Willems voor zijn blessure al vaak hebben bekeken. Hij was onder de indruk, maar de club sloeg niet toe omdat de Oranje-international geblesseerd raakte. Het revalidatietraject duurde langer dan verwacht, al is Willems dicht bij een rentree. De 21-jarige verdediger staat alweer op het veld en reisde met de rest van de PSV-selectie mee naar Malta, waar de Eindhovenaren zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Groot voordeel voor de Engelsen is dat het contract van Willems bij PSV over anderhalf jaar afloopt. Wanneer de speler niet bijtekent, zal de club in de zomer waarschijnlijk zaken willen doen om nog iets aan hem te verdienen. De lokale krant haalt aan dat Newcastle en PSV een goede band onderhouden door de transfer van Georginio Wijnaldum, die een half jaar geleden van Eindhoven naar het noorden van Engeland trok.

Bezig met laden …