voetbalzone

'Engelsen worden concreet en brengen officieel bod uit bij Milan op De Jong'

Bart Kruyt05 jan 2016, 06:40
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2016, 06:40
Advertentie

Leicester City maakte maandag de komst van Demarai Gray (overgenomen van Birmingham City) wereldkundig, maar wil het niet bij een winteraankoop houden. De verrassende nummer twee van de Premier League hoopt ook het middenveld nog te kunnen versterken en Nigel de Jong staat op de verlanglijst van Claudio Ranieri. Inmiddels zou er een bod zijn uitgebracht op de Nederlander.

voetbalzone

De Daily Mirror claimt dat Leicester zich bij AC Milan heeft gemeld met een bod van 2 miljoen pond, omgerekend ongeveer 2,7 miljoen euro, voor De Jong. Bovendien kunnen i Rossoneri nog 1,3 miljoen euro extra krijgen wanneer Leicester zich dit seizoen weet te kwalificeren voor de Champions League. Er is nog niet gereageerd op het voorstel.

Ranieri ziet in de dertigjarige De Jong de ideale vervanger voor de een jaar oudere Gökhan Inler, die baalt van het gebrek aan speelminuten en met het oog op het EK van komende zomer in de tweede seizoenshelft meer in actie wil komen. De kans is groot dat Inler zal vertrekken en de Zwitser zou in dat geval dus plaats maken voor De Jong, die in Engeland eerder voor Manchester City uitkwam.

De Jong staat volgens de berichtgeving open voor een terugkeer naar de Premier League, omdat hij bij Milan geen basisspeler meer is. Sinisa Mihajlovic deed dit seizoen slechts in vijf competitiewedstrijden een beroep op de middenvelder en tussen zijn laatste optreden (op 13 december) en voorlaatste wedstrijd (27 september) zat bovendien een flinke periode.

Bezig met laden …