voetbalzone

Enig leedvermaak bij Duitsers over door Nederland doorgedrukte VAR

Rian Rosendaal30 mrt 2022, 08:50
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2022, 08:50
Advertentie

Uiteraard kijken ook de Duitse kranten terug op het gelijkspel tegen Nederland van dinsdagavond. Er is bij de media in Duitsland enige verbazing over het feit dat Oranje er op stond dat er een VAR aanwezig zou zijn in de Johan Cruijff ArenA, wat er dus voor zorgde dat er geen strafschop werd gegeven in de laatste fase van het duel. BILD deelt daarnaast rapportcijfers uit aan zowel de spelers van Oranje als Duitsland, met daarbij aangetekend dat een 1 zeer goed is en een 6 zwaar onvoldoende, het omgekeerde van zoals het in de meeste landen werkt.

Onder meer BILD zoomt in op het feit dat Nederland pers se een VAR wilde bij de oefeninterland, ook al is dat niet verplicht bij vriendschappelijke duels tussen twee landen. "Nederland voorkomt zijn eigen overwinning", doelt men op de overtreding van Thilo Kehrer op Memphis Depay in het strafschopgebied. Arbiter Craig Pawson wees naar de stip, maar op advies van de VAR draaide hij zijn beslissing terug. "De eerste serieuze WK-test eindigt dus in een gelijkspel voor het elftal van Flick. Tot aan het eindtoernooi in Qatar heeft men nog maar een paar duels om te kunnen bepalen waar het staat."

Volgens Kicker is het gelijkspel van Duitsland op Nederlandse bodem terecht. "Na een fase van dominantie struikelde de ploeg van Flick in de slotfase. Door de diverse blessures bij de Duitsers kreeg Louis van Gaal niet de grootst mogelijke uitdaging waarop hij hoopte, maar ondanks de absentie van enkele spelers speelde Duitsland als een echte topploeg. Oranje gaf na rust lange tijd geen teken van leven. Door de constante druk van de Duitsers werd er met name op het middenveld veel balverlies geleden. Al met al een verdiend gelijkspel."

Volgens Die Welt was er dinsdagavond niet echt sprake van een vriendschappelijke ontmoeting tussen de buurlanden. "Een intens duel tussen twee ploegen die zeer geconcentreerd speelden. Nederland, dat we kennen vanwege de aanvallende kwaliteiten, werd telkens vastgezet in het eigen strafschopgebied. Het loerde daarom tegen de natuur in op de counter, al was dat signaal al afgegeven door Flick met zijn opstelling. De slotfase van de wedstrijd zal Flick verschillende inzichten moeten geven." Der Westen merkt op dat veel supporters verbaasd waren over de aanwezigheid van de VAR bij een oefeninterland, wat er dus voor zorgde dat Oranje geen strafschop kreeg in de slotfase.

Ook Bastian Schweinsteiger begreep als analist bij ARD niet waarom scheidsrechter Craig Parson na tussenkomst van de VAR terugkwam op zijn besluit om een strafschop te geven. "Ik denk dat Thilo Kehrer eerst het linkerdijbeen van Memphis Depay raakt en daarna de bal speelt. Voor mij is het een penalty. Ik was verbaasd dat de scheidsrechter zijn besluit terugdraaide", zei de 121-voudig international van Duitsland. Bondscoach Flick was het echter niet met de analist eens. "Thilo speelde de bal. Het is beoordeeld. Ik ben geen specialist. Ik zie wel dat wij voor dat moment zeker dingen beter kunnen doen."

voetbalzone
Bezig met laden …