voetbalzone

Enkelbreuk schakelt fenomenale Pantelic rest van seizoen uit

Erik van Dam17 feb 2012, 23:20
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2012, 23:20
Advertentie

Olympiakos Piraeus maakt een uitstekend seizoen door. De Griekse topclub doet volop mee voor de landstitel, verraste in de Champions League en staat na de 0-1 zege bij Rubin Kazan met één been in de achtste finale van de Europa League. Toch heeft de Legende niet alleen de wind mee; voormalig Ajax-spits en clubtopscorer Marko Pantelic komt dit seizoen niet meer in actie.

/

De 33-jarige Serviër brak vrijdag tijdens de training zijn enkel en is direct geopereerd. Olympiakos bevestigt dat Pantelic, die in het seizoen 2009/10 nog zestien competitietreffers maakte voor Ajax, dit seizoen niet meer in actie komt. De lepe doelpuntenjager heeft ongeveer tweeënhalve maand nodig om te herstellen. Pantelic was dit seizoen uitstekend op dreef met tien goals in de Griekse competitie (waaronder vier in één duel) en zes in de nationale beker.

Dat is echter niet het enige slechte nieuws voor Olympiakos. Het Griekse parlement wil Griekse clubs met ‘buitengewone schulden’ uitsluiten van Europees voetbal. Volgens Sovsport betekent dit dat Olympiakos nog dit seizoen uit de Europa League gehaald kan worden. De UEFA en FIFA zijn in gesprek over het voorstel van de politiek.

Bezig met laden …