Enkelvoudig kampioen van Spanje keert na één jaar terug in Primera

Gijs Freriks24 mei 2015, 22:22
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2015, 22:22

Real Betis is gepromoveerd naar de Primera División. De club uit Andalusië won zondagavond onder toeziend oog van bijna 48.500 toeschouwers met 3-0 van middenmoter Alcorcón en eindigt daardoor sowieso op het podium van de Segunda. Als Betis volgende week zondag een punt pakt tegen Tenerife, is het ook nog eens kampioen.

De 33-jarige aanvaller Rubén Castro maakte twee doelpunten in het Benito Villamarín en tilde zijn seizoenstotaal daarmee naar 32 doelpunten in veertig competitiewedstrijden. Met een mooie chip opende hij na een kwart wedstrijd de score en enkele minuten na de verplichte onderbreking tekende hij met een strafschop voor de 2-0 in het voordeel van Betis. Jorge Molina bepaalde met een intikker de eindstand op 3-0.

De Sevillianen, die in 1934/35 kampioen van de Primera División werden, werden vorig seizoen laatste op het hoogste niveau, maar keren nu dus terug in de topklasse van Spanje. De nummer twee van de Segunda is Girona. De nummers drie, vier, vijf en zes van het klassement spelen play-offs. Dat zijn op dit moment Sporting Gijón, Las Palmas, Real Valladolid en Real Zaragoza. De competitie telt nog twee speelronden.