voetbalzone

Enoh verlaat Amsterdam en tekent contract in Turkije

Matthijs van Laar03 jan 2014, 08:48
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2014, 08:48
Advertentie

Eyong Enoh is na vijf seizoenen definitief vertrokken uit Amsterdam. De middenvelder, dit seizoen veroordeeld tot speelminuten bij Jong Ajax, staat op het punt een contract te tekenen bij het Turkse Antalyaspor. Gültekin Gencer, voorzitter van de huidige nummer veertien van de Süper Lig, tweette vrijdag een foto waarop hij te zien is met de Kameroener.

/

Daarmee bevestigde hij dat de 27-jarige controleur op het punt staat zijn toekomst te verbinden aan Antalyaspor. Daarmee komt er voor Enoh een einde aan zijn uitzichtloze situatie bij Ajax, waar hij door coach Frank de Boer gedegradeerd werd tot speler van het beloftenelftal. Een jaar geleden vertrok Enoh ook al bij Ajax, maar dat was toen op huurbasis. Na vijf maanden bij Fulham keerde hij weer terug.

De 31-voudig international van Kameroen kwam in 2008 naar Ajax, waarvoor hij in totaal 149 wedstrijden speelde en 4 keer doel trof. Met name onder Marco van Basten en Martin Jol was hij een vast onderdeel van de selectie, maar sinds de aanstelling van De Boer liep zijn speeltijd drastisch terug. Voor zijn dienstverband in Amsterdam was Enoh actief bij Ajax Cape Town.

Bezig met laden …