voetbalzone

Enoh vindt het ‘speciaal’ om Nederland te treffen in Zuid-Afrika

Robert Smid13 mei 2010, 14:57
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2010, 14:57
Advertentie

Eyong Enoh heeft zich binnen enkele maanden opgewerkt tot misschien wel één van de beste verdedigende middenvelders in de Eredivisie. De Ajacied is sterk aan de bal, verliest deze niet al te vaak en is belangrijk voor de balans binnen het elftal. Zijn knappe prestaties hebben al geleid tot een belangrijke plek binnen het nationale elftal van Kameroen.

/

De kans is dan ook groot dat hij aankomende zomer collega’s aan zal treffen in Kaapstad. Daar spelen Nederland en Kameroen namelijk een groepswedstrijd voor het WK. “Het is voor mij heel speciaal om op het WK straks in Kaapstad te spelen. In die stad is mijn oudste zoon geboren. Ik voetbalde daar voor Ajax Cape Town. Eigenlijk begon daar mijn voetbalcarrière na een tijd in Cyprus pas echt. Dat we juist in Kaapstad tegen het Nederlands elftal spelen is helemaal speciaal”, aldus de middenvelder tegenover OnsOranje.

Enoh vindt het bijzonder om in hetzelfde team als sterkhouder Samuel Eto’o te spelen. “Drie jaar geleden keek ik nog alleen op tv naar hem en toen was ik al een grote bewonderaar. Hij is een grote speler, iemand die ons team nog sterker maakt dan we al zijn. We hebben zijn ervaring nodig, want we hebben een jong team. Onze bondscoach Paul Le Guen houdt van jonge spelers.”

“Ik ben er trots op Kameroener te zijn. Daarom draag ik tijdens wedstrijden met Ajax een zweetband in de kleuren van mijn land om mijn pols. Veel Afrikanen in Europa voetballen met de landskleuren om hun pols. Emmanuel Adebayor uit Togo doet dat bijvoorbeeld ook, bij Manchester City. Ik hecht daar veel waarde aan, tijdens Europacupwedstrijden nog wat meer, dan moet heel Europa kunnen zien dat ik uit Kameroen kom.”

Bezig met laden …