Enoh voorkomt in extremis nederlaag Kameroen tegen Slowakije

Daniel Cabot Kerkdijk29 mei 2010, 16:14
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2010, 16:14

Eyong Enoh heeft zaterdag in de oefeninterland tegen Slowakije in Klagenfurt zijn eerste doelpunt voor Kameroen gemaakt. De middenvelder van Ajax was in de slotfase trefzeker en voorkwam daarmee een nederlaag: 1-1. Het was tevens de eerste treffer van de Afrikanen in drie interlands.

/

Kameroen had veel balbezit, maar wist amper gevaar te stichten. Slowakije nam na zes minuten spelen de leiding. Marek Hamsik controleerde een pass van Miroslav Stoch en gaf de bal aan Kamil Kopunek. De middenvelder plaatste de bal met buitenkant rechts in de bovenhoek: 1-0. Slowakije had uitzicht op een ruimere voorsprong, maar de lat voorkwam een treffer van invaller Stanislav Sestak vlak na rust. De bal passeerde daarna volgens de arbiter niet de lijn.

Het was veelzeggend dat Kameroen pas enkele minuten voor het einde haar eerste kans van de wedstrijd kreeg. Enoh liet deze niet onbenut. De Ajacied nam een voorzet van Benoit Assou-Ekotto met de borst aan en plaatste de bal achter Dusan Kuciak. Tot meer waren de ploegen niet in staat.