voetbalzone

Enorme aderlating Barça: ‘Technisch directeur vertrekt naar de Premier League’

Jordi Tomasowa03 mei 2023, 09:36
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2023, 09:36
Advertentie

Mateu Alemany vertrekt bij Barcelona, zo melden de Catalanen middels een officieel statement. De technisch directeur heeft voorzitter Joan Laporta laten weten dat hij een nieuwe uitdaging wil aangaan. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano heeft Alemany al een aanbieding van Aston Villa op zak en is hij bereid om deze te accepteren.

Alemany heeft bij Barcelona nog een doorlopend contract tot medio 2024. De technisch directeur zal echter vroegtijdig uit het Spotify Camp Nou vertrekken. Voorzitter Laporta heeft met Alemany’s onverwachte vertrek ingestemd vanwege zijn verdiensten voor de club. De technisch directeur treedt officieel per 30 juni uit dienst, maar heeft toegezegd ook na zijn laatste werkdag lopende transferzaken in de zomer af te ronden.

Alemany ging in maart 2021 als technisch directeur van Barcelona aan de slag. Eerder was hij commercieel manager bij Valencia en algemeen directeur bij Real Mallorca. De zestigjarige voetbalbestuurder heeft volgens Romano al meerdere aanbiedingen gehad. Hij lijkt te gaan kiezen voor een nieuw project bij Aston Villa, waar hij samen met manager Unai Emery het technisch beleid uit gaat voeren.

Na de verkiezing van Laporta tot president van Barcelona werd Alemany aangesteld als technisch directeur. Hij wordt gezien als degene die het ondanks de financiële beperkingen voor elkaar kreeg om een kampioenselftal van los Azulgrana te formeren. In de afgelopen twee seizoenen wist hij grote transfers als Robert Lewandowski, Raphinha, Ferran Torres en Jules Koundé te realiseren. Barcelona zal binnenkort wijzigingen aankondigen in de technische structuur. Alemany werkt op sportief gebied nauw samen met Jordi Cruijff. De Nederlander zou volgens AS nu ook nadenken over een vertrek bij Barça.

Bezig met laden …