voetbalzone

Enschede zet zich schrap voor komst Hammarby: ‘Geen leuk clubje’

Mart Oude Nijeweeme07 jul 2023, 08:46
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2023, 08:46
Advertentie

In Enschede maken ze hun borst nat voor de komst van mogelijk duizenden Zweedse voetbalfans. Op donderdag 27 juli neemt FC Twente het in de tweede voorronde van de Conference League in eigen huis op tegen Hammarby IF en de harde kern van die club heeft opgeroepen om massaal de gang naar Nederland te maken. Ondanks dat er maar 1.500 kaarten beschikbaar zijn voor het uitvak, worden er veel meer fans verwacht.

Op sociale media leven fans van Hammarby al weken toe naar het Europese tripje van hun club. Zo maakten ze zich recent zorgen of de Grolsch Veste wel groot genoeg was. "Een grote club als Hammarby heeft twee derde van jullie stoelen nodig. Het moet voor jullie boeren een natte droom zijn die waarheid wordt, dat de machtige Bajen (de bijnaam van de club, red.) uit Stockholm op bezoek komt!", viel te lezen op sociale media.

Het clubkanaal van FC Twente wordt sinds de start van de kaartverkoop bestookt met boze Hammarby-fans, die massaal bij het uitduel aanwezig willen zijn. Via clubkaarten hopen zij aan een ticket te komen. "Dat heeft geen zin. Alleen mensen die nu een clubkaart hebben kunnen kaarten kopen. Nieuwe kaarten worden niet meer uitgegeven. Die zijn er sinds april niet meer", laat woordvoerder Richard Peters weten aan TC Tubantia.

De kans bestaat dat de Zweedse fans nu via seizoenkaarten aan een toegangskaart proberen te komen. Volgens Peters kunnen ze zich die moeite beter besparen, daar de club strenge maatregelen heeft genomen om de orde te handhaven. "Bij de ingang moeten ze hun identiteitsbewijs laten zien. Als ze toch kaarten hebben, kunnen ze daar niet verder." De avond voor de wedstrijd is in de binnenstad de tweede editie van de Grolsch Summer Sounds.

Burgemeester Roelof Bleker houdt zijn hart vast. "We beseffen dat het geen ‘leuk’ Zweeds clubje is. Er zullen mensen zijn die niet in het stadion passen", aldus Bleker. "Daar moeten we ons goed op voorbereiden. Het moet geen herhaling worden van het duel met Fiorentina." Tijdens het Europese tweeluik met de Italianen kwam het vorig jaar zowel in Florence als Enschede tot een confrontatie in de binnenstad. In Enschede gooiden fans van Fiorentina een vuurwerkbom in een familievak.

Bezig met laden …