voetbalzone

Enzo Fernández lijkt in genade aangenomen bij Chelsea, getuige één actie

Mart Oude Nijeweeme08 aug 2024, 08:22
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2024, 14:11
Advertentie

Enzo Fernández wordt een van de aanvoerders van Chelsea dit seizoen, schrijft The Times. Dat is opmerkelijk te noemen, daar de Argentijn recent onder vuur kwam te liggen bij zijn ploeggenoten vanwege racistische liederen.

Het verhaal is bekend. Na de winst van de Copa America met Argentinië richtte Fernández zich in een racistisch lied tot Franse spelers, hetgeen hem op woedende reacties kwam te staan van enkele van zijn ploeggenoten bij Chelsea.

Desondanks wordt de middenvelder naar verluidt vernoemd tot een van de vice-aanvoerders dit seizoen. In het oefenduel met Real Madrid kreeg Fernández in de tweede helft de band om zijn arm geschoven.

Fernández kreeg de band van Reece James, die twee weken geleden nog zei dat de video van zijn ploeggenoot 'een probleem' zou kunnen veroorzaken in de kleedkamer van Chelsea. Het tegendeel lijkt echter waar.

"Dit is een teken van respect van de rest van de selectie richting Fernández", sprak trainer Enzo Maresca na afloop. De manager impliceerde daarmee dat de wereldkampioen dit seizoen deel zal uitmaken van de groep leiders.

"Hij is een van de belangrijke spelers", aldus de Italiaan. "Toen ik Reece wisselde zag ik hoe hij zelf het initiatief nam om de band aan Fernández te geven. Het geeft aan op welke manier hij gerespecteerd wordt binnen de selectie."

Fernández heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de liederen en aangeboden om bij te dragen aan een liefdadigheidsinstelling die zich inzet tegen discriminatie, om zijn actie te corrigeren.

Bezig met laden …