voetbalzone

'Er is een campagne tegen mij en Real Madrid gaande'

Matthijs van Laar29 dec 2015, 13:43
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2015, 13:43
Advertentie

Rafael Benítez heeft zijn persconferentie ter voorbeschouwing van het competitieduel met Real Sociedad aangegrepen om zijn grieven te uiten. De coach ligt al vanaf dag één onder vuur en hij vermoedt kwade opzet. “Alles wordt gemanipuleerd”, zei hij dinsdagmiddag.

voetbalzone

“Er is een campagne gaande tegen Florentino Pérez (voorzitter, red.), tegen mij en tegen het team”, verklaarde Benítez ten overstaan van het journaille. “Iedereen kan zien dat er zaken gemanipuleerd worden. Ik wist dat ik naar een club kwam waar alles wordt uitvergroot. Ik zit al dertig jaar in de dug-out en heb meer dan 1,400 duels gezien. Ik weet hoe het werkt en ik ken de oplossing: hard werken.”

Van zijn aftreden is voorlopig absoluut geen sprake, ging de oefenmeester verder. “Ik weet wat me te doen staat: zo weinig mogelijk afgeleid raken. De manipulatie en de campagne zal altijd blijven voortduren, maar ik moet nu eenmaal iedere week dertien spelers teleurstellen. Het is mijn verantwoordelijkheid om die beslissingen te nemen, zodat het team blijft winnen en goed voetbal speelt. Om te presteren in La Liga is rust noodzakelijk, stress kunnen we niet gebruiken.”

De berichten in de media dat het niet zou boteren met de spelersgroep, zijn volgens Benítez nergens op gebaseerd. “Die relatie is vele malen beter dan wat de mensen in de kranten lezen. Sommigen zijn inderdaad meer tevreden dan anderen. Jullie weten precies met wie je moet praten”, sneerde hij. “Het is mij in ieder geval wel duidelijk. Als ik een speler niet opstel is dat meteen groot nieuws.”

Bezig met laden …