voetbalzone

'Er is een haai gesignaleerd in de hoofdstraat en er zwemmen krokodillen'

Daniel Cabot Kerkdijk13 jan 2011, 19:08
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2011, 19:08
Advertentie

Bas van den Brink maakte anderhalf jaar geleden de overstap naar Gold Coast United, maar had nooit gedacht dat hij tijdens zijn avontuur in Australië taferelen als die van de afgelopen weken zou meemaken. De Nederlander ziet elke dag de gevolgen van de overstromingen in het gebied ter grootte van Duitsland en Frankrijk samen.

"Wij hebben op dit moment gelukkig nergens last van en kunnen gewoon trainen", vertelt de ex-speler van FC Utrecht, FC Emmen en FC Omniworld aan Voetbal International. "Maar op een minuut of dertig rijden hiervandaan kan je niet meer verder. Daar zijn de wegen zijn afgesloten. Het stadion van Brisbane Roar staat onder water. Op drie kwartier rijden is een haai gesignaleerd in de hoofdstraat van de stad. Een stukje verder zwemmen er krokodillen door de straten."

"Het is dus best wel een gekkenhuis", stelt de 28-jarige Van den Brink, die tegenwoordig bij Gold Coast United niet meer als verdediger maar als verdedigende middenvelder speelt. "Wij kunnen gewoon spelen. Wij spelen morgen tegen North Queensland Fury. Onze velden liggen er perfect bij. Er is ook een aantal clubs dat er geen last van heeft. Die liggen hier ver vandaan."

Bezig met laden …