voetbalzone

'Er is geen enkel team waar ik meer bewondering voor heb dan Duitsland'

Matthijs van Laar06 sep 2015, 16:12
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2015, 16:12
Advertentie
voetbalzone

Schotland staat voor de loodzware taak om überhaupt in de race te blijven voor de tweede of derde plek in Groep D van de EK-Kwalificatie. The Tartan Army van bondscoach Gordon Strachan staan één punt achter nummer drie Ierland en drie punten achter nummer twee Polen. Koploper Duitsland is verder uit beeld, maar komt maandag naar Glasgow voor een onderlinge confrontatie.

Strachan beseft dat hij over veel minder kwaliteit beschikt dan collega Joachim Löw, maar hoopt dat zijn manschappen dat kunnen compenseren. “De werkethos staat buiten kijf. Deze jongens zouden nog voor niks voor hun land uitkomen”, verklaarde de keuzeheer zondagmiddag. “Je moet bewondering hebben voor hun inzet, want het internationale voetbal is een stuk zwaarder geworden, vergeleken met mijn tijd.”

De Schotten gingen deze week met 1-0 onderuit bij Georgië en hebben daardoor kwalificatie niet meer in eigen hand. Met een thuiswedstrijd tegen wereldkampioen Duitsland in het vooruitzicht dreigen de kansen nog verder te slinken. “Ze beginnen op stoom te komen. Duitsland heeft de overgangsperiode na het WK achter de rug en oogt weer scherp”, aldus Strachan. “Er valt veel te bewonderen aan het Duitse voetbal. Er is zelfs geen enkel nationaal team waar ik meer bewondering voor heb dan het Duitse.”

Bezig met laden …