voetbalzone

‘Er is maar één plek voor het WK, dus het is logisch dat Engeland hulp kreeg’

Robin Bruggeman06 sep 2016, 09:50
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2016, 09:50
Advertentie

Engeland won zondagavond met 1-0 van Slowakije, maar het ging niet van harte voor de mannen van debuterend bondscoach Sam Allardyce. The Three Lions speelden ruim een halfuur met een man meer, maar hadden een laat doelpunt van Adam Lallana nodig om de drie punten mee naar huis te nemen. Slowaaks international Ján Durica denkt dat het geen toeval was dat scheidsrechter Milorad Mazic Martin Skrtel van het veld stuurde.

/

“Er is maar één plek voor het WK. Waarom zou Slowakije die krijgen als Engeland ook in dezelfde groep zit?”, vertelde hij aan verslaggevers. “Ze geven natuurlijk altijd de voorkeur aan het grotere land. De scheidsrechter wist waarschijnlijk precies hoe hij het moest doen. Ik denk dat de scheidsrechter wachtte tot Skrtel een overtreding maakte, we waren er echt niet blij mee. We hebben vandaag mogelijk tegen meer gespeeld dan alleen Engeland.”

“De Engelsen wisten daarna dat ze een speler meer hadden, dus het is logisch dat zij gingen aanvallen en meer druk zetten. Maar ze kregen geen grote kansen, dat is waar wij het meest van balen. Als ze geweldig spel hadden laten zien en een mooie goal hadden gemaakt, dan zouden we zeggen dat het oké is, maar niet zoals nu, met een doelpunt in blessuretijd”, sluit hij af.

Bezig met laden …