voetbalzone

‘Er is nogal een verschil tussen Callums tackle en Suárez' beet’

Erik van Dam25 apr 2013, 13:50
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2013, 13:50
Advertentie

Roberto Martínez verloor dit seizoen twee keer met Wigan Athletic van Liverpool: in november werd het 3-0 op Anfield en de return eindigde begin maart in 0-4. Van die zeven doelpunten kwamen er vijf op naam van Luis Suárez, die woensdag een schorsing van tien wedstrijden aan zijn broek kreeg voor het bijten van Branislav Ivanovic. Martínez denkt dat de spits terecht zo lang geschorst is.

/

In gesprek met Sky Sports legt de coach uit waarom hij denkt dat de FA de juiste beslissing nam. Hij wuift vergelijkingen met de tackle van Callum McManaman op Massimo Haïdara (die onbestraft bleef) resoluut weg. “Het zijn compleet verschillende acties. Er is nogal een verschil tussen iets dat gebeurt wanneer je je normaal gedraagt en wanneer niet. Callum probeerde de bal te veroveren en gleed daarna door.”

“Dat is iets heel anders dan onsportief gedrag met een agressieve toon. Ik denk dat er geen twijfel over hoeft te bestaan over Suárez’ schorsing. Iedereen is het erover eens dat het fout gedrag was en dat gaf hij zelf als eerste toe”, aldus Martínez. “We moeten alleen weten waar de FA de strafmaat op heeft gebaseerd en of ze zijn vorige acties mee hebben genomen in hun overwegingen. En het vorige incident in Nederland.”

Bekijk hier de tackle van Callum McManaman op Massimo Haïdara:


Bezig met laden …