voetbalzone

‘Er is wat aan de hand met Marvin Emnes, maar dit is niet voor het publiek’

Erik van Dam02 mei 2013, 08:20
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2013, 08:20
Advertentie
/

Marvin Emnes maakt een lastige periode in zijn sportieve en privéleven door, zo komt donderdag naar buiten in de buitenlandse pers. De 24-jarige aanvaller ruilde Sparta Rotterdam vijf jaar geleden in voor Middlesbrough en werd daar langzaam gebracht. Vorig seizoen volgde zijn definitieve doorbraak, maar inmiddels is Emnes weer teruggezakt. Persoonlijke problemen liggen daaraan ten grondslag.

Trainer Tony Mowbray van Boro deelt dat donderdag mee. “Binnen de kaders van onze club heb ik wel een redelijk idee van wat er met Marvin aan de hand is. Het is niet iets dat we voor het grote publiek gaan uitleggen; Marvin heeft wat dingen te verwerken gehad en wij daardoor ook”, aldus Mowbray over de Nederlander.

/

Vorig seizoen maakte Emnes veertien goals in de Championship, een persoonlijk record. Het jaar ervoor werd hij nog verhuurd aan Swansea City, dat in Brendan Rodgers een trainer had die een grote fan was van Emnes. Vorig jaar zomer probeerde de Welshe club hem aan te trekken, maar vroeg Middlesbrough teveel geld. “Hij is een speler van grote kwaliteit, misschien wel de meest technische van iedereen hier”, zegt Mowbray.

“Dat heb ik al tweeënhalf jaar gezegd. Toen ik hier als trainer kwam, was hij verhuurd aan Swansea en verbannen; maar hij keerde weer terug en maakte er vorig seizoen zeventien of achttien, in totaal. Dit seizoen zijn er wat issues geweest en heeft hij niet de grenzen verkend zoals wij weten dat hij dat kan. Maar zolang hij hier is, hebben we verantwoordelijkheid over hem”, aldus de trainer.

Bezig met laden …