voetbalzone

‘Er komen nu al grote namen naar China en er volgen er nog veel meer’

Thijs Post05 feb 2016, 16:09
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2016, 16:09
Advertentie

Sven-Göran Eriksson is sinds 2013 werkzaam in China en de oefenmeester van Shanghai SIPG staat niet te kijken van de dadendrang van de Chinese clubs. De voorbije transferperiode werden onder anderen Jackson Martínez, Ramires en Alex Teixeira voor enorme bedragen naar China gehaald.

voetbalzone

“Je kan niet ontkennen dat geld een belangrijke factor is in China”, zo laat de ex-bondscoach van Engeland weten. “De Aziatische Champions League werd altijd gedomineerd door clubs uit Japan, Zuid-Korea en Australië, maar Guangzhou Evergrande heeft het nu twee van de laatste drie keer gewonnen. Er is hier altijd voetbal op televisie. Niet alleen de Premier League en de Champions League, alle Europese competities.”

“De Super League in China is een opkomende competitie en er komen grote namen naar deze competitie. Er zullen er nog veel volgen. Het niveau wordt steeds hoger en China is uiterst ambitieus met de nationale ploeg. De taal is misschien nog wel het grootste probleem, want Chinees is erg moeilijk om te leren. In grote steden als Shanghai is het eenvoudiger: daar spreken veel mensen Engels”, vertelt Eriksson.

Bezig met laden …