voetbalzone

'Er komt bij Chili steeds meer overtuiging dat Oranje te verslaan is'

Bart Kruyt06 mrt 2014, 22:30
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2014, 22:30
Advertentie

Spanje is voor Nederland de sterkste tegenstander in de groepsfase van het WK, maar Chili mag ook zeker niet onderschat worden. Bondscoach Jorge Sampaoli kan beschikken over topspelers als Arturo Vidal en Alexis Sánchez en woensdag maakten de Chilenen het Duitsland nog erg moeilijk. Chili verloor weliswaar met 1-0, maar stuurde met goed voetbal een duidelijke waarschuwing naar Oranje.

Volgens journalist, scout en voetbaltrainer Jorrit Smink, die al jaren in Chili woont, groeit in het Zuid-Amerikaanse land het geloof in een goed WK. "Eerst werd er hier alleen maar gesproken over de moeilijk loting, maar nu komt er steeds meer overtuiging dat het Nederlands elftal zeker te verslaan is", zegt Smink tegen de NOS. "Want Chili doet het uitstekend, ook tegen de grote landen en Nederland heeft al een tijd niet gewonnen van een grote tegenstander."

Chili treedt Nederland mogelijk met een opvallende naam tegemoet: Smink vertelt namelijk dat Sampaoli wil proberen om de Argentijn Mauro Zárate te naturaliseren. De voormalig spits van Internazionale en Lazio speelt momenteel voor Vélez Sarsfield en heeft een Chileens paspoort in zijn bezit. Zárate hoopt nog op een uitnodiging voor Argentinië, maar dat probeert men in Chili nu uit zijn hoofd te praten.

Bezig met laden …