voetbalzone

'Er kwam bloed uit de neus en mond en hij had het bewustzijn verloren'

Daniel Cabot Kerkdijk18 mei 2011, 00:10
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2011, 00:10
Advertentie

Niet Standard Luik maar RC Genk pakte dinsdagavond de landstitel in België. Het onderlinge duel in de Cristal Arena leverde geen winnaar op (1-1) en dat was in het voordeel van de Belgische Limburgers. "Dit is jammer, want we speelden vooral in de eerste helft een goede wedstrijd", vertelde Standard-verdediger Jelle Van Damme na afloop. "Tot een kwartier voor tijd zaten we op rozen."

"We hebben een sterke reeks neergezet, maar over een heel seizoen verdient Genk de titel", was ex-Ajacied eerlijk. Aloys Nong had in de slotfase de 1-2 nog op de voet. "Het is jammer dat we niet meer kansen benut hebben. We waren gevaarlijker dan Genk, maar zo is voetbal", zei de Standard-aanvaller

Van Damme had een woordje van steun over voor Chris Mavinga, die ongelukkig Mehdi Carcela in zijn gezicht blesseerde. "Die jongen doet zoiets niet expres hé", wist Van Damme. "Het was wel een verschrikkelijk beeld: er kwam bloed uit de neus en mond van Carcela en hij had het bewustzijn verloren. Horror!"

Axel Witsel verbeet de ontgoocheling. "Jammer dat we een doelpunt slikken op een stilliggende fase. Het verlies is moeilijk te slikken want iedereen heeft erg hard gewerkt. Spijtig dat de competitie zo eindigt. Voor het uitvallen van Mehdi waren we baas. Zijn blessure heeft ons moreel aangetast. We wilden daarna voor hem spelen maar makkelijk was het niet."

Bezig met laden …