voetbalzone

‘Er lag een aanbod van Barça, maar Paris Saint-Germain heeft dat geweigerd’

Chris Meijer19 dec 2018, 20:21
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2018, 20:21
Advertentie

Paris Saint-Germain maakte maandagavond bij monde van technisch directeur Antero Henrique wereldkundig dat Adrien Rabiot voor onbepaalde tijd op de reservebank zal zitten. Reden hiervoor is dat de middenvelder zijn aflopende contract niet wil verlengen en zijn zinnen heeft gezet op een vertrek. Zijn moeder en zaakwaarnemer Véronique is verrast door de handelswijze van les Parisiens.

“De president (Nasser Al-Khelaïfi, red.) heeft gezegd dat we één grote familie zijn... Ik heb de club nooit zwartgemaakt. Nu word ik aangevallen door de club, via Henrique, en heb ik besloten om mijn mond open te trekken. Tijdens de zomerse transferwindow wilde ik dat Adrien op de transferlijst werd gezet. Hij wilde de club verlaten, dat hebben we duidelijk aangegeven. Er lag een aanbod van Barcelona, maar Paris Saint-Germain heeft dat geweigerd”, zegt Véronique Rabiot in gesprek met RTL.

“De beslissing die nu is genomen, is definitief en niet meer te veranderen. De situatie is totaal geëscaleerd en er is geen weg meer terug”, vervolgt de moeder en zaakwaarnemer van de middenvelder. “Er zijn heel weinig mensen die het nu opnemen voor Adrien. Dat de spelersvakbond dat wel gedaan heeft, is heel belangrijk. Op dit moment koopt Adrien zo zijn vrijheid. Tot 1 januari mogen we nog niet met andere clubs praten.”

“We hadden ons niet voorbereid op zoveel agressie, maar we worden gedwongen om dit te accepteren. Het draait absoluut niet om geld, dat is nooit zo geweest bij Paris Saint-Germain. Dit is oprecht de enige manier hoe Adrien vrij kan worden”, besluit ze. Rabiot zou in de belangstelling staan van diverse Engelse topclubs en mag in het nieuwe jaar gaan onderhandelen met andere clubs.

Bezig met laden …