voetbalzone

'Er ligt geen akkoord met Barcelona en er staat geen gesprek gepland'

Erik van Dam08 jun 2011, 07:37
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2011, 07:37
Advertentie

De transfer van Alexis Sánchez naar Udinese kan nog wel even op zich laten wachten. Dinsdag werd duidelijk dat de Catalaanse topclub zelf al akkoord is met de Chileense vleugelspeler, maar Udinese betoogt een dag later dat het zelf nog helemaal niet om tafel heeft gezeten met Barcelona. De Italianen gaven al meermaals aan hoe dan ook dertig miljoen euro te willen zien.

/

Sánchez (22) maakte veel indruk op het WK 2010 en trok die lijn door naar het nieuwe Serie A-seizoen. De ex-speler van Cobreloa en Colo Colo maakte twaalf doelpunten in zijn derde volledige jaar in de Italiaanse competitie en trok steeds veel scouts naar zijn wedstrijden. Barcelona is er al met hem uit, maar de Spaans kampioen moet nog wel het gesprek aangaan met Udinese.

“Aangaande de uitspraken die er zijn gedaan rondom Sánchez, wil ik benadrukken dat die zonder enig fundament zijn”, laat voorzitter Franco Soldati weten op de clubwebsite. “Er ligt geen akkoord tussen Udinese en Barcelona voor de verkoop van de speler. Ook belangrijk is dat er zelfs geen gesprekken staan gepland tussen beide clubs. We hebben van Fernando Felicevich, zijn zaakwaarnemer, begrepen dat er al een persoonlijk akkoord is bereikt.”

“Sánchez zou drie miljoen euro per jaar kunnen gaan verdienen. Dat betekent echter niet noodzakelijk dat hij ook bij ons weggaat, maar het is wel wat de speler wil. Maar een ja van Alexis betekent nog geen ja van Udinese. We zullen de gesprekken met Barcelona wel starten, maar ook nog doorpraten met de speler zelf.”

Bezig met laden …