voetbalzone

‘Er moet gepraat worden met Ribéry en Boateng, ze benadelen het team’

Peter Nusselder16 mrt 2015, 11:14
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2015, 11:14
Advertentie

Franz Beckenbauer is van mening dat Franck Ribéry en Jérôme Boateng moeten worden aangesproken op hun gedrag. De erevoorzitter van Bayern München is bang dat de ploeg van trainer Josep Guardiola schade zal ondervinden van de wijze waarop de beide spelers zich soms opstellen.

voetbalzone

Ribéry kreeg onlangs al van Guardiola te horen dat hij niet dient te reageren als hij geprovoceerd wordt, terwijl Beckenbauer aangeeft dat voor Boateng hetzelfde geldt. “Ribéry wordt vaak stevig aangepakt”, erkent de voormalig topvoetballer in gesprek met Sky. “Maar dat betekent niet dat hij het zich kan veroorloven om zich te laten gaan, ook al wordt hij vaak geprovoceerd.”

“Mensen weten dat hij vaak reageert. Bij Boateng is dat net zo. Iemand moet hier met die spelers over praten, want ze benadelen het team”, meent der Kaiser, die te spreken is over Guardiola. De verbintenis van de Spaanse oefenmeester loopt over ruim een jaar af in München. “Hij is het type coach dat komt en gaat wanneer hij wil. Maar ik hoop dat hij nog lang bij Bayern blijft, hij past hier perfect.”

Bezig met laden …