voetbalzone

‘Er moet nog heel wat geïnvesteerd worden als United iets wil bereiken’

Peter Nusselder10 mrt 2015, 10:35
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2015, 10:35
Advertentie

Louis van Gaal werd afgelopen zomer aangesteld als trainer van Manchester United en kreeg de kans om volop in nieuwe spelers te investeren. Een hoofdprijs zal dat echter niet opleveren; Man United is kansloos voor de landstitel en werd maandag in de FA Cup uitgeschakeld door Arsenal.

voetbalzone

Diverse oud-topvoetballers zijn in de Engelse media kritisch over Van Gaal en zijn spelers; voormalig United-aanvoerder Roy Keane veegde de vloer aan met onder meer Daley Blind, terwijl Alan Shearer van mening is dat er op Old Trafford momenteel niet genoeg kwaliteit aanwezig is om de successen uit het verleden te kunnen herhalen.

“Ze hebben al veel geld uitgegeven. Maar als ze ook maar in de buurt willen komen van het niveau dat ze voor ogen hebben, zal er nog heel wat meer geïnvesteerd moeten worden”, maakt de 63-voudig Engels international duidelijk. “Hun belangrijkste doel is dit seizoen het bereiken van een Champions League-ticket. Als dat niet lukt, zou dat echt een catastrofe zijn”, zegt Shearer.

Andy Cole, die tussen 1995 en 2001 in de spits stond bij the Mancunians, is milder dan andere critici en vindt dat van Gaal de tijd moet krijgen om het elftal naar zijn hand te zetten. “Er is een nieuwe coach gekomen, met andere ideeën, dat duurt even. Niets wordt in één dag opgebouwd. Het kost tijd voordat de ploeg zoals Van Gaal wil, hopelijk wordt hij succesvol”, kijkt de 43-jarige Engelsman vooruit.

Bezig met laden …