voetbalzone

‘Er staat vandaag heel veel op het spel, die vriendschap telt even niet’

Daniel Cabot Kerkdijk26 jun 2014, 13:10
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2014, 13:10
Advertentie

In navolging van Jürgen Klinsmann verzekert ook Joachim Löw dat Duitsland en de Verenigde Staten er donderdag niet op uit zijn om de onderlinge ontmoeting in Recife in een gelijkspel te laten eindigen. Aan dat resultaat hebben beide teams immers voldoende om de achtste finales van het WK in Brazilië te bereiken, ongeacht wat Ghana of Portugal in Brasilia doet.

voetbalzone

“Daar geloof ik niet in. Als je mij kent, als je Jürgen kent en als je ons team kent, weet je dat wij nooit op zo'n manier aan een wedstrijd zullen beginnen”, vertelde Löw over de suggestie dat de teams op een remise azen. “We spelen altijd om te winnen. Dat gaan we nu ook doen.” Löw was in het verleden de rechterhand van Klinsmann bij het nationale elftal van Duitsland.

Na het WK van 2006 in eigen land nam Löw het takenpakket van Klinsmann over. De oud-aanvaller zelf is sinds enkele jaren bondscoach van Team USA. “We zijn professioneel genoeg om te weten dat er heel veel op het spel staat. Die vriendschap telt even niet. Ik beschouw dit als een gewone wedstrijd, dat zal Jürgen ook doen.”

Bezig met laden …