voetbalzone

‘Er waren helemaal geen aanbiedingen, maar toen kwam AS Monaco’

Daniel Cabot Kerkdijk02 feb 2014, 07:45
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2014, 07:45
Advertentie
voetbalzone

De overgang van Dimitar Berbatov van Fulham naar AS Monaco kwam voor René Meulensteen als een verrassing. De aanvaller maakte op de laatste dag van de winterse transfermarkt de overstap naar de Ligue 1-club, die de rest van het lopende seizoen niet over de geblesseerde Radamel Falcao kan beschikken. Er was op het eerste gezicht vrijwel geen belangstelling voor de 33-jarige Bulgaar.

“Het was een verrassing”, verzekerde Meulensteen zaterdag na de 0-3 nederlaag tegen Southampton. “Er waren eigenlijk helemaal geen aanbiedingen voor Dimitar. Daarom dachten we ook helemaal geen afscheid van hem te zullen nemen. Dat wilden we sowieso niet. Hij was een speler van Fulham en dat wilde hij ook blijven. Toen kwam AS Monaco plotseling en dan ga je toch afwegingen maken.”

“Hij liet ons weten graag te willen gaan en wij wilden hem niet in de weg staan”, stelde Meulensteen. Fulham versterkte zich enkele uren eerder met Kostas Mitroglou. De aanvaller kwam voor vijftien miljoen euro, een clubrecord, over van Olympiacos in Griekenland. De recordaankoop van the Cottagers, die laatste staan in de Premier League, kwam zaterdag nog niet binnen de lijnen.

Bezig met laden …