voetbalzone

'Er waren verhalen dat ik niet speelde omdat ik met Moyes' dochter sliep'

Tim Siekman20 sep 2018, 13:44
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2018, 13:44
Advertentie

Wilfried Zaha is momenteel de sterspeler van Crystal Palace, maar de aanvaller kende bij Manchester United een beduidend mindere periode. In een uitgebreid interview met Shortlist zegt de Ivoriaans international dat hij het bij tijd en wijle zwaar had op Old Trafford. "Bij United komen is al geen gemakkelijke opgave, dus geen kans krijgen is dan lastig om te slikken."

"Ik heb nergens spijt van, want het heeft me sterker gemaakt. Ik heb nu het gevoel dat ik wel met alles kan omgaan. Ik heb bij United ongekend veel meegemaakt", aldus Zaha, die vooral de geruchtenstroom rond zijn persoon hekelde. "Er waren verhalen dat de reden dat ik niet speelde bij United was omdat ik met de dochter van David Moyes (ex-manager, red.) sliep."

"Niemand van United heeft z'n best gedaan dit uit de wereld te helpen. Ik vocht in mijn eentje tegen de demonen. Tegen geruchten waarvan ik wist dat ze niet waar waren. Ik was negentien jaar, leefde alleen in Manchester, ver weg van anderen. Ze (United, red.) gaven mij geen auto, niets, terwijl alle andere spelers die wel kregen. Ik ervoer deze hel in mijn eentje.”

“Ik dacht toen: als dit mij niet sterker maakt, wat dan wel? Toen ik bij United zat, had ik geld, maar ik was nog steeds depressief. Mensen denken dat je leven anders is, omdat je geld en roem hebt, dus ze behandelen je anders”, aldus Zaha, die in 2015, na een verhuurperiode aan the Eagles, definitief terugkeerde bij Crystal Palace, dat bijna vier miljoen euro betaalde aan the Red Devils.

Bezig met laden …