voetbalzone

‘Er was eens een idioot die Van Gaal heette en zei: ‘Jij mag spelen’’

Erik van Dam12 nov 2013, 21:54
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2013, 21:54
Advertentie

Víctor Valdés vertrekt na dit seizoen bij Barcelona. De Spaanse doelman is dan 32 jaar en heeft er op dat moment twaalf seizoenen in het eerste elftal opzitten. Valdés wil van zijn transfervrije status gebruikmaken om ‘een andere cultuur’ ontdekken en de kans lijkt groot dat hij naar AS Monaco gaat. Valdés zegt te hopen dat de nieuwe keeper van Barcelona iemand uit de eigen jeugdopleiding wordt.

/

Valdés debuteerde ruim elf jaar geleden in het eerste bij Barça. Op dat moment was Louis van Gaal bezig aan zijn tweede periode als hoofdtrainer in Camp Nou. Hij zag in de jonge Valdés meer dan in Roberto Bonano. Valdés zal het niet snel vergeten dat de Nederlandse coach hem de kans gaf. “Er was lang geleden eens een idioot die Van Gaal heette en tegen me zei Jij mag spelen.”

“Ik zou het heel mooi vinden wanneer het straks ook zo gaat en iemand ‘van het huis’ me zal opvolgen hier. Maar ik weet dat dat een lastig verhaal wordt”, zegt Valdés erbij in gesprek met Antena 2. Dit seizoen is José Pinto reservekeeper en het is nog niet duidelijk of hij blijft of niet. De namen van Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach) en José Reina (Napoli, verhuurd door Liverpool) vallen steeds als nieuwe doelmannen vanaf volgend seizoen.

Bezig met laden …