voetbalzone

'Er wordt gezegd dat ik alleen op geld uit ben en daar ben ik niet trots op'

Daniel Cabot Kerkdijk21 sep 2011, 06:30
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2011, 06:30
Advertentie
/

Manchester United won dinsdagavond, met een B-team, zonder zich overmatig in te spannen met 0-3 bij Leeds United. Michael Owen was met twee treffers de gevierde man in het Carling Cup-duel. Ryan Giggs tekende voor de derde treffer in Yorkshire. Owen hoopt dit seizoen veel aan spelen toe te komen en wijst op zijn indrukwekkende cijfers in zijn laatste duels als basiskracht: twaalf basisplaatsen, elf doelpunten.

"Ik ben niet blij als ik ik niet speel", vertelde Owen na afloop op Elland Road. "Ik krijg veel kritiek over me heen. Er wordt gesuggereerd dat ik alleen op geld uit ben en daar ben ik niet trots op. Ik wil veel spelen." Owen hoopt op een herhaling van zijn eerste seizoen, toen hij in 31 officiële duels in actie kwam. "Als ik weer zo'n seizoen zou meemaken, dan zou dat werkelijk fantastisch zijn."

"In dat seizoen voelde ik mij echt betrokken bij het team", vervolgt de voormalig Boy Wonder. "Ik zat op de bank of ik speelde. Ik weet echter dat er dit seizoen topspelers aanwezig zijn en dat het al moeilijk is om op de bank te zitten, laat staan om te spelen." Owen heeft een eenjarig contract. "Ik ben van mening dat ik nog een paar jaar mee kan en ik hoop bij Manchester United te blijven."

Bezig met laden …