voetbalzone

‘Er zal heel veel geld nodig zijn om Christian bij ons weg te halen’

Erik van Dam01 mei 2015, 00:10
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2015, 00:10
Advertentie

Christian Benteke is de laatste twee maanden bijzonder op dreef bij Aston Villa. In de laatste acht wedstrijden voor zijn club maakte de spits negen doelpunten en dat heeft de geruchten rond de Belg aangewakkerd. De man die tussen 10 januari en 28 februari geen bal tegen de touwen werkte, is nu weer ‘hot’. Zijn trainer denkt zelfs dat Benteke voor de meeste Premier League-clubs simpelweg niet te betalen is.

voetbalzone

Benteke is bezig aan zijn derde jaar in Engeland en heeft nog steeds de dubbele cijfers bereikt. In zijn debuutseizoen maakte hij negentien goals, daarna tien en nu staat de teller weer op tien. Tim Sherwood heeft veel plezier van de aanvaller, van wie gezegd wordt dat hij in de belangstelling staat van Manchester United en Liverpool. Daar zou hij Radamel Falcao of Mario Balotelli kunnen opvolgen, vanaf de zomer.

Sherwood waarschuwt echter dat niemand hoeft te denken, dat Benteke een koopje is. “Er zal heel veel geld nodig zijn om Christian bij ons weg te halen. Hij is denk ik te duur voor het gros van de clubs in Engeland. Als een speler nou niet meer bij zijn club wil zijn, en de club waar hij wél wil zijn betaalt wat hij waard is, dan is het mijns inziens altijd beter je speler te laten gaan. Maar het gaat daarbij echt om de marktwaarde. En ik heb sowieso niet de intentie om Christian straks te verkopen”, benadrukt Sherwood.

Bezig met laden …